Sistemele fotovoltaice medii/ mari cu backup generator – 230 V c.a. sunt sisteme care utilizeaza energia solara pentru a incarca bateriile si a alimenta consumatorii prin intermediul unui invertor iar in perioadele fara soare cand nu avem suficienta productie de energie de la componenta solara si bateriile sunt descarcate, energia necesara pentru consum este asigurata de un generator alimentat cu combustibil lichid.

 

Utilizare

Acest tip de sisteme fotovoltaice reprezinta solutia ideala pentru resedintele care nu sunt conectate la reteaua publica de energie. Fiecare asemenea sistem este configurat in functie de necesitatile beneficiarului. Necesarul de consum este urmarea directa a dotarilor fiecarei resendinte: aparatura electrocasnica, iluminat, diverse elemente care asigura circulatia agentului termic, etc.

Elementele de productie (panourile fotovoltaice) vor incarca, prin intermediul regulatoarelor de incarcare, tancul de acumulatori (bateriile). Din acesti acumulatori invertorul va prelua si transforma curentul continuu in curent alternativ, deservind consumatorii.

In situatia in care acumulatorii ajung la nivelul de descarcare prestabilit, invertorul cu functii multiple va da comanda generatorului sa porneasca, rolul acestuia fiind de rezerva, pentru a reincarca tancul de acumulatori.

Pentru aceste sisteme fotovoltaice este nevoie de o anumita disciplina in ce priveste consumurile zilnice astfel incat energia medie zilnica produsa de panouri sa acopere necesarul de consum.

Daca in timp se constata o crestere a necesarului de energie sistemele se pot mari pentru a acoperi noile nevoi de consum.

 

Componente

Acest tip de sisteme fotovoltaice contin urmatoarele componente de baza:

  1. Panouri fotovoltaice* – acestea au rolul de a transforma energia solara in energie electrica. . Dimensiunile si puterea panourilor fotovoltaice difera in functie de de aplicatie si necesarul de energie care trebuie produsa.
  2. Regulator de incarcare* – are rolul de a colecta energia solara de la panouri, aceasta fiind folosita la incarcarea bateriilor
  3. Baterii (tanc de acumulatori)* – sunt echipamente ce stocheaza energia electrica
  4. Invertor* – tranforma curentul continuu din baterii in curent alternativ 230V
  5. Generator* – asigura necesarul de energie suplimentara atunci cand este nevoie

La aceste sisteme fotovoltaice se pot adauga echipamente de monitorizare a instalatiei fotovoltaice. De asemenea exista optiunea automatizarii sistemului pentru a porni si opri generatorul automat.

SOS Green Energy vine in ajutorul dvs oferindu-va o gama larga de echipamente pentru sisteme fotovoltaice pregatite sa asigure energia necesara oricarui tip de resedinta.