Aceste sisteme fotovoltaice mici cu consumatori la 230 V c.a. utilizeaza energia solara pentru a incarca bateriile si a alimenta consumatorii prin intermediul unui invertor. Astfel energia inmagazinata in baterii va fi disponibila pentru consumul pe timp de noapte sau in perioadele cu cer acoperit si precipitatii.

Utilizare

Astfel de sisteme fotovoltaice mici cu consumatori la 230 V c.a. sunt dedicate locatiilor izolate, neracordate la reteaua electrica, unde necesarul de energie electrica este unul redus.

Aceste sisteme fotovoltaice se instaleaza de obicei in cabane sau locatii unde avem un numar redus de consumatori care au nevoie de alimentare in regim de curent alternativ  230 V cum ar fi: televizor, frigider, laptop, becuri, sistem de monitorizare, etc.

Locatii potrivite pentru asemenea sisteme fotovoltaice mici ar fi: cabane de pescuit, stane, refugii montane, case de vacanta, rulote, autorulote**, sisteme de monitorizare, mici ambarcatiuni, pontoane, iluminat ambiental si public, iluminat panouri si totemuri publicitare, apicultura etc.

Componente

Acest tip de sisteme fotovoltaice pentru consumatori la 230V c.a. contin urmatoarele componente de baza:

  1. Panouri fotovoltaice* – acestea au rolul de a transforma energia solara in energie electrica. . Dimensiunile si puterea panourilor fotovoltaice difera in functie de de aplicatie si necesarul de energie care trebuie produsa.
  2. Regulator de incarcare* – are rolul de a colecta energia solara de la panouri, aceasta fiind folosita la incarcarea bateriilor
  3. Baterii (acumulatori)* – sunt echipamente in care se inmagazineaza energia electrica
  4. Invertor* – transforma curentul continuu din baterii in curent alternativ 230V

Sistemele fotovoltaice mici cu consumatori la 230 V pot avea in componenta lor si echipamente de monitorizare a instalatiei fotovoltaice.

SOS Green Energy vine in ajutorul dvs oferindu-va o gama larga de sisteme fotovoltaice  mici pregatite pentru a asigura energia necesara pentru un minim de confort.