Descriere sistem fotovoltaic on-grid comercial

Un sistem fotovoltaic on-grid comercial se diferentiaza de unul rezidential in primul rand prin puterea instalata in panourile fotovoltaice (de cele mai multe ori peste 10kWp) si prin faptul ca se urmaresc si alte beneficii decat cel de autoconsum / reducerea facturii la furnizorul de energie electrica. Cea mai buna amortizare se obtine atunci cand reusim sa consumam aproape toata energia produsa. Un astfel de sistem fotovoltaic este ideal pentru societatile comerciale care detin acoperisuri nefolosite si care au un consum de energie electrica constant in cursul zilei. Solutia de racordare va fi una impusa print-un aviz tehnic de racordare (ATR) si in general va solicita schimbarea contorului existent cu unul cu dublu sens si montarea in plus a unui alt contor (cu citire la distanta) imediat dupa invertorul on-grid (care va masura toata energia produsa si pe baza caruia se vor  calcula posibile beneficii financiare).

Avantaje:

 • Eficienta ridicata si durata mare de viata (echipamentele sunt gandite sa functioneze peste 25 de ani).
 • Reducerea costurilor cu energia electrica.
 • Valorificarea unor spatii nefolosite (de cele mai multe ori acest tip de sistem se instaleaza pe acoperisuri, terase, copertine, etc)
Dezavantaje:
 • Este dependent de reteaua electrica publica. Acest tip de sistem funtioneaza doar daca reteaua electrica publica este in parametri normali.
 • Surplusul de energie (daca exista) livrat in retea este preluat de furnizor la un pret foarte mic (cu mult mai mic decat pretul cu care furnizorul vinde energia)

     Utilizatorii unui sistem fotovoltaic on-grid comercial.

In special persoane juridice care:

 • Detin spatii nefolosite (acoperis, terasa, etc) si vor sa valorifice aceste spatii.
 • Realizeaza consumuri mari de energie electrica iar aceste consumuri se realizeaza in special ziua.
 • Doresc o oportunitate de a investi profitul firmei in mod inteligent. Amortizarea sistemului este una foarte buna iar durata de viata depaseste 25 de ani.

     Echipamente incluse intr-un sistem fotovoltaic autoconsum on-grid.

Panouri fotovoltaice de regula cu 60 celule policristaline sau monocristaline. Sunt preferate aceste panouri pentru ca au cel mai bun raport euro/watt si in plus au dimensiuni potrivite pentru o instalare usoara. Ca si brand-uri de panouri putem furniza: Axitec, Luxor, LG, Victron Energy dar la cerere putem furniza si alte brand-uri.

Invertoare on-grid trifazate: Delta, SMA, Fronius, Steca, SolarX, etc. Preferam invertoarele Delta si SolaX pentru ca au raport calitate/pret foarte bun dar la cerere putem furniza si alte branduri de invertoare on-grid. Chiar daca puterea instalata este mai mare de 100kW sunt preferate invertoarele de string, de regula cu puteri mai mici de 25kW,  in locul unui singur invertor central.

     Cum puteti detine un sistem fotovoltaic on-grid autoconsum:

 • Prin completarea chestionarului specific (buton “chestionar on-grid” in stanga sus)
 • Prin vizualizarea kit-urilor predefinite in magazinul online (pentru sisteme mai mari va puteti orienta dupa kit-ul de 20kW si puteti multiplica acest kit).
 • Prin contact telefonic sau pe mail: +4 0786 761 280 si/sau izdrescu.sorin@sosobusiness.ro