• (+4) 0786 761 280
  • Luni - Vineri : 08:00 - 18:00
Afla totul despre pompele de caldura

NU TOATE POMPELE DE CĂDURA SUNT FABRICATE CU MÂNDRIE ÎN ROMÂNIA  !!!

Care sunt cele mai performante pompe de caldura?

 

    – Pompele de căldură, Apă-Apă sunt cele mai performante pentru că apa din sol are o temperatura constanta și prin urmare performanțele pompelor de căldură  vor fi maxime tot timpul anului indiferent de temperatura exterioara . 

    – Pompele de căldură Sol-Apă sunt varianta de mijloc adică pot avea performanțe apropiate de pompele de căldură apă-apă asta dacă sondele sau serpentinele din sol sunt corect dimensionate și realizate.

    – Pompele de căldură Aer-Apă sunt a treia varianta si sunt utilizate atunci cand primele doua variante nu pot fi instalate din cauza accesului dificil la paza freatica , dimensiuni reduse ale terenului , sol stancos etc .

 

Care este diferenta intre o pompa de caldura model CLASIC sau CONFORT?

 LA POMPELE DE CALDURA APA-APA SAU SOL-APA :

– Pompele model Termocasa CONFORT sunt echipate cu compresor marca Copeland și au o garanție de 20 ani precum și o performanță cu 10-15% mai mare decât modelul Termocasa CLASIC.

– Pompele model Termocasa CLASIC sunt echipate cu compresor scroll  marca DAIKIN, PANASONIC, MITSUBISHI ș.a.m.d și au o garanție de pana la 10 ani precum și o perforanță cu 10-15% mai mică decât modelul Termocasa CONFORT.

LA POMPELE DE CALDURA AER-APA  :

Model Clasic  :      2 ani garantie integrala

Model Confort :   5 ani garantie integrala si pregatire pentru extindere capacitate + 1 modul

Se poate controla Pompa de Caldura SoSGrennEnergy prin internet ? 

– Pompele de căldură TERMOCASA pot fi echipate cu tehnologii de ultima generatie pentru monitorizarea sau comunicarea prin internet si deasemenea sunt compatibile cu toate echipamentele de Casa Inteligenta existente pe piata , astfel putandu-se realiza optimizarea consumului de electricitate in functie de programul dumneavoastra .

– Prin eficienta si fiabilitate pompele de caldura Termocasa sunt cu mult in fata concurentei astfel putand asigura confortul si rasfatul dumneavoastra indiferent de vremea de afara .

Care sunt termenele de Garantie ?

 

Garantia Standard:

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy model Clasic beneficiază de o perioada de garanție de 10 ani pentru compresor și 2 ani pentru restul componentelor

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy model Confort beneficiază de o perioada de garanție de 20 ani pentru compresor și 2 ani pentru restul componentelor.

Garantia Premium:

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy modelele Confort beneficiază contra cost de un pachet Premium de garanție integrală 20 ani astfel:

  1. 200euro – pompă de căldură TMC 22 hyper-jet – 8kw (se achita o singura data la achizitia pompei de caldura)
  2. 250euro – pompă de căldură TMC 28 hyper-jet – 12kw (se achita o singura data la achizitia pompei de caldura)
  3. 300euro – pompă de căldură TMC 48 hyper-jet – 18kw (se achita o singura data la achizitia pompei de caldura)
  4. 400euro – pompă de căldură TMC 61 hyper-jet – 22kw (se achita o singura data la achizitia pompei de caldura)

În intervale de până la 3 ani , la pompele de căldură Termocasa este obligatorie o revizie în cadrul căreia se efectuează inlocuirea consumabilelor sau al altor componente care prezintă uzură sau nu funcționează în parametri . La această revizie este efectuată manopera în mod gratuit (la garantia Premium) sau contracost (la garantia Standard) în funcție de tipul garanției, iar clientul va suporta doar costul consumabilelor. Aceste revizii sunt necesare și se efectueaza de către compania Termocasa sau reprezentanții acesteia la domiciliul sau sediul clientului si la solicitarea scrisa a clientului, pentru a ne asigura că dumneavoastră beneficiați de tot confortul și siguranța în cei până la 20 de ani de garantie .

Garantia Limitata:

– La pompele de caldura SoSGreenEnergy model Clasic, clientul poate sa opteze pentru o garantie integrala de doar 3 ani fara obligativitatea intretinerii sau schimbarii consumabilelor pompei de caldura Termocasa.

– La pompele de caldura SoSGreenEnergy model Confort, clientul poate sa opteze pentru o garantie integrala de doar 5 ani fara obligativitatea intretinerii sau schimbarii consumabilelor pompei de caldura Termocasa.

Aceste termene de garantie au fost stabilite in functie de experienta de peste 10 ani pe care compania SoSGreenEnergy a dobandit-o si de performantele echipamentelor si componentelor utilizate.

De ce oferă SoSGreenEnergy termene de garanție atât de mari?

Teste de fiabilitate:

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy sunt dotate cu componente deosebit de fiabile , care au fost supuse testelor de anduranță și de stres în ultimii 10 ani iar rezultatele testelor au dovedit fiabilitatea materialelor și tehnicilor utilizate în procesul de producție.

Brazare(sudură) cu Argint în câmp de Hidrogen:

– După cum se știe toți producătorii de pompe de căldură dezvoltă tehnologii capabile să asigure rezistență în timp a brazării(sudurilor) , astfel experții în chimie și tehnologia materialelor din cadrul companiei SoSGreenEnergy au făcut mai multe teste și au dezvoltat protocoale de executare a brazării(sudurilor) care implică utilizarea unor metale prețioase precum Argintul în aliaje iar tehnica de brazare(sudură) este completată de o atmosferă controlată prin utilizarea hidrogenului în combinație cu alți compuși chimici care pot asigura ermetizarea tuturor porilor de brazare(sudură) astfel încât sa nu permita formarea oxizilor de cupru in interiorul circuitelor frigorifice si sa nu existe scurgeri . Procesul de brazare(sudare) a componentelor se realizeaza prin saracirea atmosferei de oxigen in special la interiorul conductelor , adaugand azot(nitrogen) pentru evitarea aparitiei oxizilor si deasemenea utilizam azot(nitrogen) la testarea sub presiune de peste 30bari a fiecarei componente brazate(sudate) ca sa ne asiguram de buna functionare în perioada de 20 ani cât este garanția produselor SoSGreenEnergy. 

– Aceste tehnici sunt net superioare în comparație cu tehnicile utilizate de către competitorii noștri motiv pentru care putem să asigurăm o perioada de garanție de până la 20 ani.

Cat de dificil sunt de instalat pompele de caldura SoSGreenEnergy ?

 

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy au fost realizate de ingineri Romani cu experienta vasta in domeniul pompelor de caldura iar prioritatea acestora a fost reducerea la minim a tuturor cerintelor privind instalarea . 

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy pot fi instalate fara nici un fel de problema de catre orice instalator autorizat  fara a fi specializat in domeniul pompelor de caldura .

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy nu necesita programare sau setare a parametrilor deoarece algoritmul de functionare al acestora este unul intuitiv si dotat cu autoprotectie in cazul oricaror deficiente in cadrul instalarii sau exploatarii .

– Numarul de conexiuni hidraulice sau electrice a fost redus la minim pentru a nu pune probleme in timpul instalarii .

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy isi pastreaza conditiile de garantie daca au fost montate de orice instalator autorizat .

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy nu necesita asistenta la punerea in functiune PIF , aceasta putand fi realizata de orice instalator autorizat .

– Singurele cerinte sunt respectarea tensiunii electrice (220V sau 380V) precum si al debitelor in circuitele hidraulice .

 

De ce sa alegem pompele de caldura produse de compania SoSGreenEnergy?

 

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy apa-apa sau sol-apa pot fi instalate de către ori ce instalator autorizat fără specializare în domeniul pompelor de căldură și își păstrează garanția integrală !!!

– Pompele de căldură SoSGreenEnergy înglobează tehnologii inventate în România de către ingineri români.
– Pompele de căldură SoSGreenEnergy apă-apă sunt singurele de pe piata care nu necesită schimbător intermediar (conform cercetarilor noastre).
– Pompele de căldură SoSGreenEnergy beneficiază de termene de garanție foarte mari și service ultra rapid datorită fiabilității crescute și atenției față de client.
– Pompele de căldură SoSGreenEnergy beneficiază de cele mai performante schimbătoare de căldură flexibile ULTRAFLEX de pe piață.
– Pompele de căldură SoSGreenEnergy au performanțe greu de egalat chiar și de cele mai consacrate mărci străine de pompe de căldură (fapt deranjant pentru reprezentanții acestora care încearcă discreditarea produselor SoSGreenEnergy fabricate în România).

 

Care este adancimea la care trebuiesc facute forajele pentru apa freatica?

 

– Expertii din cadrul companiei SoSGreenEnergy recomanda efectuarea forajelor pentru obtinerea apei până la prima pânză freatică care poate să asigure debitul de apă necesar pompei de căldură, pânză freatică care poate fi la 2, 4, 6 sau 8 metri adâncime în cele mai multe cazuri. 
– ATENȚIE la firmele care execută foraje pentru că unele dintre acestea va vor recomanda forajul să fie executat la o adâncime cât mai mare fără a se justifică această recomandare, singurul raționament fiind profitul lor.

Care este temperatura recomandata al agentului termic din sistemul de incalzire?

 

– Temperatura agentului termic trebuie să fie cât mai scăzută, adică 35-45°C, dar pompele de căldură apă-apă sau sol-apă pot avea performanțe foarte bune chiar și la temperaturi mai ridicate 50-60°C.

 

De ce sunt schimbatoarele de căldură SoSGreenEnergy – ULTRAFLEX cele mai performante de pe piață ?

– Schimbatoarele de căldură SoSGreenEnergy – ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent al căror formă se modifică în funcție de condițiile de operare a pompei de căldură și astfel se evită distrugerea acestora la apariția suprasarcinilor (inghet , presiune etc).

– Schimbatoarele de căldură SoSGreenEnergy – ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent , care au protecție împotriva depunerilor de calcar sau alte elemente chimice și astfel se evită colmatarea schimbătorului de căldură pentru o perioada de peste 20 ani .

– Schimbatoarele de căldură SoSGreenEnergy – ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent , care au o perioda de garanție de până la 20 ani .

 

Care sunt cazurile in care avem nevoie de Puffer?

 

– Pufferul este un bazin de acumulare al agentului termic situat între pompa de căldură și sistemul de încălzire al imobilului. Acesta are rolul de a preveni pornirile și opririle dese ale pompei de căldură fapt ce poate duce la distrugerea compresorului.  Așadar pufferul trebuie montat în cazul sistemelor de încălzire unde există automatizare pentru fiecare încăpere separat sau in cazul in care suprafetele radiante din cladire sunt subdimensionate iar în toate celelalte cazuri nu este recomandată utilizarea pufferului pentru că poate reduce performanța si durata de viata a pompei de căldură și implicit creșterea consumului de curent.

 

Ce trebuie avut in vedere pentru buna functionare a pompelor de caldura?

 

– Pentru o functionare cat mai corecta a pompelor de caldura trebuiesc evitate pornirile dese, adica perioada de timp dintre doua porniri consecutive trebuie sa fie de minim 2 ore pentru evitarea distrugerii compresorului.

SCHEMA MONTAJ POMPA DE CALDURA CU PUFFER SI BOILER

SCHEMA MONTAJ POMPA DE CALDURA CU  BOILER

RECOMANDĂRI:

– Tensiunea de alimentare trebuie să fie (+/-2% toleranță) 220v sau 380v (220v pe fiecare faza) atât la pornirea pompei de căldură cât și în timpul funcționarii.
– Diferența de temperatura între tur (ieșire cald ) și retur (intrare cald) trebuie să fie de aproximativ 5°C.
– Diferența de temperatura între tur (ieșire rece) și retur (intrare rece) trebuie să fie de aproximativ 5°C.
– Pompele de recirculare trebuie să fie minim de 32-8, să NU fie electronice și să fie setate la turație maximă. În cazul în care pompa de recirculare 32-8 nu face față din punct de vedere hidraulic, recomandăm montarea pe retur a unei pompe mai puternice cum ar fi Pedrollo JSWm 1C sau alte modele cu caracteristici similare.
– În cazul distribuitoarelor NU recomandăm utilizarea vanelor de amestec sau egalizarea hidraulică pentru că acestea reduc debitul agentului termic.
– Vană cu 3 cai TMC se poate monta atât pe tur cât și pe retur întrucât avem temperaturi sub 60°C.
– Tururile sau retururile de la pompele de căldură NU se leagă în aceeași ieșire la puffer, pentru încălzire turul se conectează la racordul cel mai de sus iar returul se conectează la racordul cel mai de jos al pufferului.
– Pentru măsurarea exactă a temperaturii se va utiliza un termometru non contact, iar citirea se va efectua pe suprafețe metalice acoperite în prealabil cu o bandă izolatoare electrică sau vopsea ca să nu reflecte.
– Înainte de intrarea apei din foraj în pompă de căldură este necesară montarea a 2 supape de sens sau supape gravitaționale și un filtru de impurități cu cartuș lavabil (conform schitelor de mai sus).
– Suprafața serpentinei din boiler trebuie să fie de:

  • 2,5mp pt o pompă de 22kw,
  • 2mp pt o pompă de 18kw,
  • 1,8mp pt o pompă de 12kw.

– Înainte de pornirea pompei de căldură trebuiesc verificate circuitele că să nu aveti robineți închiși sau vană cu 3 cai să nu fie blocată într-o poziție prin care să obstrucționeze trecerea agentului termic.
– La prima pornire a pompei de căldură este recomandat să se utilizeze o alta priză din imobil pentru alimentarea pompei de recirculare și a pompei de apă din pământ iar după  setarea termostatelor (boiler, puffer, etc.), pompele să fie alimentate din priza montată pe carcasa pompei de căldură.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive
Cine suntem noiAdresa site-ului nostru este: https://sosgreenenergy.ro.Ce date personale colectăm și de ce le colectămComentariiCând vizitatorii lasă comentarii pe site, colectăm datele afișate în formularul de comentarii, precum și adresa IP a vizitatorului și șirul de agent de utilizator al browserului pentru a ajuta la detectarea spam-ului.Un șir anonim creat din adresa dvs. de e-mail (numit și hash) poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl utilizați. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului dvs., fotografia dvs. de profil este vizibilă publicului în contextul comentariului dvs.Mass-mediaDacă încărcați imagini pe site, ar trebui să evitați să încărcați imagini cu date de locație încorporate (EXIF GPS) incluse. Vizitatorii site-ului web pot descărca și extrage orice date despre locație din imaginile de pe site.Formulare de contactCookie-uriDacă lăsați un comentariu pe site-ul nostru, puteți opta pentru salvarea numelui, a adresei de e-mail și a site-ului web în cookie-uri. Acestea sunt pentru comoditatea dumneavoastră, astfel încât să nu fie nevoie să vă completați din nou datele când lăsați un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor dura un an.Dacă aveți un cont și vă conectați la acest site, vom seta un cookie temporar pentru a determina dacă browserul dumneavoastră acceptă cookie-uri. Acest cookie nu conține date personale și este eliminat atunci când închideți browserul.Când vă conectați, vom configura și câteva module cookie pentru a vă salva informațiile de conectare și opțiunile de afișare a ecranului. Cookie-urile de conectare durează două zile, iar modulele cookie cu opțiuni de ecran durează un an. Dacă selectați „Ține-mă minte”, autentificarea va persista timp de două săptămâni. Dacă vă deconectați de la contul dvs., cookie-urile de conectare vor fi eliminate.Dacă editați sau publicați un articol, un cookie suplimentar va fi salvat în browser. Acest cookie nu include date personale și indică pur și simplu ID-ul postării articolului pe care tocmai l-ați editat. Expiră după 1 zi.Conținut încorporat de pe alte site-uri webArticolele de pe acest site pot include conținut încorporat (de exemplu, videoclipuri, imagini, articole etc.). Conținutul încorporat de pe alte site-uri web se comportă exact în același mod ca și cum vizitatorul ar fi vizitat celălalt site web.Aceste site-uri web pot colecta date despre dvs., pot folosi cookie-uri, pot încorpora urmărire suplimentară de la terți și vă pot monitoriza interacțiunea cu acel conținut încorporat, inclusiv urmărirea interacțiunii dvs. cu conținutul încorporat dacă aveți un cont și sunteți conectat la acel site web.AnalyticsCu cine împărtășim datele dvsCât timp păstrăm datele dvsDacă lăsați un comentariu, comentariul și metadatele sale sunt păstrate pe termen nelimitat. Astfel, putem recunoaște și aproba automat orice comentarii ulterioare, în loc să le ținem într-o coadă de moderare.Pentru utilizatorii care se înregistrează pe site-ul nostru web (dacă există), stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale în orice moment (cu excepția faptului că nu își pot schimba numele de utilizator). Administratorii site-urilor web pot vedea și edita informațiile respective.Ce drepturi aveți asupra datelor dvsDacă aveți un cont pe acest site sau ați lăsat comentarii, puteți solicita să primiți un fișier exportat cu datele personale pe care le deținem despre dvs., inclusiv orice date pe care ni le-ați furnizat. De asemenea, puteți solicita să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre dumneavoastră. Aceasta nu include datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, legale sau de securitate.Unde vă trimitem dateleComentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spam-ului.Informatia ta de contactInformații suplimentareCum vă protejăm dateleCe proceduri de încălcare a datelor avem în vigoareDe la ce terți primim dateCe luare automată a deciziilor și/sau profilare facem cu datele utilizatorilorCerințe de dezvăluire a reglementărilor din industrie
Save settings
Cookies settings