• (+4) 0786 761 280
 • Luni - Vineri : 08:00 - 18:00

Sistemul pentru incalzire electrica in pardoseala

Sistemul oferit de SoSGreenEnergy se instaleaza usor, este economic, ecologic si iti ofera controlul exact al temperaturilor si al timpului de functionare pentru fiecare camera! Control, eficienta si economie!

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala reprezinta una dintre cele mai confortabile metode de incalzire. Pentru o mai buna intelegere a acestui tip de sistem, in cele ce urmeaza, veti afla despre:

-Principiul de functionare al sistemului si principalele tipuri de incalzire;
-Etapele de executie si alegerea finisajelor potrivite pentru pardoseala;
-Avantajele si dezavantajele sistemului;
-Sfaturi generale de intretinere si costuri. 

Eficienta

Datorita controlului foarte precis al temperaturii, incalzirea electrica prin pardoseala nu are pierderi si ofera astfel maximul de eficienta;

Rezistenta

In timp ce sistemele traditionale, pe apa, se pot sparge si pot genera inundatii, cablurile electrice vor rezista foarte bine in timp, fara a fi nevoie de ingrijire de specialitate.

Confort

Sistemele electrice sunt foarte silentioase si, mai mult decat atat, permit mentinerea unei temperaturi constante si uniforme in incapere, sporind gradul de confort al utilizatorilor;

Instalarea unui sistem care incalzeste pornind de la nivelul picioarelor va duce la un confort termic superior al utilizatorului dar si la o eficienta sporita in functionare, adica consumuri mai reduse de energie.

Incalzirea electrica in pardoseala este o solutie de incalzire de joasa temperatura (pardoseala va ajunge la temperaturi de aproximativ 26°C) deoarece elementul incalzitor devine intreaga pardoseala. Deci o suprafata extinsa, cu inertie termica, care cedeaza eficient caldura in camere.

In plus, sistemul electric de incalzire in pardoseala este mai eficient si mai sigur decat sistemele bazate pe circulatia apei calde (hidronice) deoarece nu are parti in miscare precum pompe, nu prezinta riscuri precum colmatarea tevilor, nu prezinta risc la inghet si functioneaza independent pentru fiecare zona.

Avantajele sistemelor SoSGreenEnergy de incalzire electrica in pardoseala

 1. mai putin praf in aerul din camere, nu ridica praful in aerul din camerele in care sunt instalate
 2. temperatura constanta, fara curenti reci de aer ce pot produce disconfort
 3. nivel de umiditate constant al aerului, nu duce la efectul de „aer uscat” la interiorul camerelor in care sunt instalate
 4. randament aproape de 100%, toata energia consumata este transformata in energie termica necesara incalzirii spatiului
 5. confort superior pentru utilizator
 6. posibilitati mari de design interior care nu sunt compromise de existenta radiatoarelor, centralelor termice, conducte de gaz sau apa
 7. investitie initiala mica fata de alte solutii de incalzire
 8. economie la consum prin posibilitatea de control pe zone a sistemului de incalzire, pentru fiecare camera
 9. fara costuri suplimentare precum verificarile tehnice periodice
 10. utilizare indelungata, sistemul rezista atat timp cat pardoseala in care este inglobat ramane intacta
 11. 20 de ani garantie oferita de producator

Eficienta sistemului electric de incalzire in pardoseala depinde de grosimea stratului de izolatie al pardoselii. Aceasta variabila este importanta mai ales pentru pardoselile de la parter sau cele situate deasupra camerelor neincalzite.

Sistemul electric de incalzire in pardoseala instalat in sapa

Sistemul electric de incalzire in pardoseala are performante sporite atunci cand este instalat in sapa, dedesubtul pardoselei finite. Acest fapt se datoreaza inmagazinarii de caldura (inertie termica) in stratul de sapa si a cedarii treptate catre ambientul camerei. Practic pardoseala devine sursa de caldura a casei!

Cablurile incalzitoare pot fi instalate pe o sapa existenta sau pe plasa de armare a sapei ce urmeaza a fi turnata.

Este important ca sapa in care sunt instalate cablurile incalzitoare sa fie izolata dedesubt dar si perimetral catre pereti. Izolatia termica va opri pierderile de caldura catre elementele de structura ale constructiei si va contribui la diminuarea consumului de energie, adica costuri reduse in utilizare!

Sistemul pentru incalzire electrica in pardoseala instalat sub gresie, placi ceramice

Atunci cand se doreste un timp scurt de incalzire a pardoselei se poate opta pentru cabluri sau covorase de incalzire in pardoseala instalate direct sub placile ceramice, piatra naturala, travertin, marmura etc.

Cablurile, respectiv covorasele pentru acest tip de instalare sunt subtiri si permit instalarea in adezivul de fixare a placilor ceramice.

Acest fapt face din aceasta solutie o solutie perfecta pentru proiectele de renovare unde inaltimea finala a pardoselilor reprezinta un aspect important. Practic cablurile sau covorasele de incalzire in pardoseala furnizate de SoSGreenEnergy pentru aceasta aplicatie se integreaza comple in stratul de adeziv al placilor ceramice fara a ridica suplimentar nivelul pardoseli.

In acest caz pentru placare se recomanda utilizarea unui adeziv flexibil care sa permita eventualele dilatatii ce pot aparea la incalzirea/racirea pardoselilor.

Sistemul electric de incalzire in pardoseala instalat direct sub parchet

Atunci cand se doreste un timp scurt de incalzire si ati optat pentru o pardoseala din parchet laminat puteti alege pentru realizarea sistemului de incalzire covorasele SoSGreenEnergy cu instalare direct sub parchet, fara a fi necesara turnarea unei sape.

Acestea au suprafata acoperita cu un strat de aluminiu dispersand uniform caldura pe suprafata pardoselei. Sub covorasele incalzitoare SoSGreenEnergy se recomanda instalarea unui strat de izolatie termica pentru a impiedica pierderile de caldura si o functionre ineficienta a sistemului. Izolatia termica se realizeaza prin pozitionarea unor placi din polistiren extrudat cu grosimea de 3 sau 6mm.

In general se recomanda sa limitati temperatura in pardoseala la maxim 28° C atunci cand aveti o pardoseala din parchet laminat. Aceasta limitare este usor de realizat prin intermediul termostatelor din gama SoSGreenEnergy care sunt oferite atat cu senzor ambient cat si senzor de pardoseala.

Sistemul de incalzire electrica in pardoseala instalat in pardoseli flotante din lemn

Si atunci cand aveti pardoseli flotante sau suspendate va putem oferi o solutie eficienta de incalzire in pardoseala.

In acest caz, cablurile incalzitoare SoSGreenEnergy vor fi instalate sub pardoseala din lemn pe o plasa metalica deasupra stratului de izolatie termica care poate fi vata minerala, polistiren etc.

Dimensionarea sistemului de incalzire in pardoseala pentru aceasta aplicatie trebuie realizata de catre un specialist si va tine cont de grosimea pardoselei din lemn, densitatea si conductivitatea termica a acesteia.

Aceasta solutie de incalzire este recomandata mai ales caselor cu structura din lemn.

Cabluri sau covorase electrice pentru incalzire in pardoseala?

In functie de tipul pardoselei si de cat de gros poate fi stratul in care instalati sistemul de incalzire electrica in pardoseala veti gasi in gama noastra solutia. Astfel, pentru instalare in stratul de adeziv pentru placare va recomandam cablurile DM, Ultratec si covorasele MD cu diametrul respectiv grosimea de maxim 4 mm. Pentru instalare in sapa recomandam cablurile incalzitoare VCD cu diametrul de 7mm.

In alegerea tipului de elment incalzitor trebuie sa tineti cont si de forma camerei in care veti instala sistemul. Pentru camerele rectangulare covorasele de incalzire pot fi o solutie cu timp redus de instalare. Pentru camerele cu forme neregulata sau atunci cand doriti o acoperire foarte buna a suprafetelor este bine sa alegeti un cablu incalzitor deoarece veti beneficia de o flexibilitatea mai mare atunci cand il veti instala pe suprafata pe care o doriti instalata.

Cat timp este necesar pentru incalzirea pardoselilor si a ambientului?

Timpul de incalzire al pardoselilor si implicit al ambientului camerelor atunci cand este utilizat un sistem de incalzire este influentat de mai multi factori. Este recomandat sa discutati cu un specialist SoSGreenEnergy care in functie de tipul aplicatiei poate dimensiona corect sistemul de incalzire electrica in pardoseala.

Astfel daca doriti un timp scurt de incalzire, elementele incalzitoare trebuie instalate cat mai aproape de suprafata pardoseli, in timp ce pentru obtinerea unei inertii termice mai mari a sistemului elementele incalzitoare vor fi instalate la o adancime mai mare in sapa.

Pentru aplicatiile care necesita instalarea elementelor incalzitoare mai aproape de suprafata pardoselilor va recomandam cablurile incalzitoare DM si UltraTec sau covorasele incalzitoare tip MD, respectiv WoodTec2. Pentru aplicatiile cu instalare a cablurilor incalzitoare la adancimi mai mari, in sapa, va recomandam cablurile incalzitoare tip VCD.

Eficienta sistemului de incalzire electrica in pardoseala

Pentru a scurta timpul de incalzire a pardoselei in care ati instalat un sistem de cabluri incalzitoare este importanta instalarea izolatiei perimetrale si a unui strat de izolatie termica sub sistemul de incalzire.

In plus, este bine sa optati pentru o sapa cu o rezistenta termica redusa astfel incat caldura degajata de cablurile incalzitoare sa fie usor cedata spre partea superioara a pardoselei si implicit spre ambientul camerei.

X