• (+4) 0786 761 280
  • Luni - Vineri : 08:00 - 18:00

Confortul desavarsit pentru familia ta

SoSGreenEnergy iti ofera caldură prin sisteme de încalzire moderne. Incalzirea de suprafete SosGreenEnergy este confortabila şi buna pentru sanatatea ta si a familiei tale. Mai mult, datorita temperaturilor scazute ale apei necesare pentru utilizare, economisesti energie in fiecare luna.

Paseste cu incredere si simte caldura casei tale

Sistemul de încălzire prin pardoseală garanteaza siguranta şi prezinta numeroase avantaje in comparatie cu încalzirea traditionala, motiv pentru care foarte multe proiecte noi aleg aceasta optiune de incalzire.

Calitate si siguranta

SoSGreenEnergy inseamna calitate superioasa si siguranta deplina. De aceea, componentele sistemului de incalzire prin pardoseala sunt realizate din materii prime de buna cea mai buna calitate, pentru a nu compromite fiabilitatea instalatiei.

Garantie indelungata

Inalta calitate a sistemului de incalzire prin pardoseala permite acordarea unei garantii de 10 ani in situatia folosirii in instalatie doar a elementelor apartinand sistemului SosGreenEnergy

Service de specialitate

Oferim service si consultanta de specialitate, asigurate de colectivul nostru de specialisti. Instalatorii SoSGreenEnergy recomandati si proiectantii colaboratori garanteaza o buna functionare a instalatiei, fiabilitate indelungata si confort optim in exploatare.

Fiabilitate si experienta

Conditia asigurarii unui confort real este aceea de a se elabora un proiect bine conceput si un montaj corespunzator al instalatiei. In obtinerea tuturor avantajelor rezultate din folosirea incalzirii prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala cu agent termic sau apa este un sistem de incalzire economic si ecologic deoarece ajuta la economisirea energiei dar si a gazelor, fiind posibila utilizarea surselor alternative de energie in combinatie cu încalzirea geotermala sau a panourilor solare.

 

De ce incalzire prin pardoseala?

1. Repartizare ideala a caldurii in incapere
Sistemele de incalzire prin pardoseala asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii in incapere. Temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului ofera confort termic optim. De aceea, incalzirea prin pardoseala este recomandata in special pentru camerele aflate la parter, cu deschidere spre casa scarilor, sau la mezanin, dar si in spatii inalte cum sunt bisericile, salile de sport sau halele de productie.
Incalzirea prin pardoseala mai are un avantaj, respectiv emanarea uniforma a caldurii la nivelul intregii suprafete a  pardoselii. Aspect foarte important pentru incaperile cu suprafata mare – camerele de zi si holurile caselor, dar si spatiile expozitionale sau magazine mari.

2. Valoare estetica
Instalatia de incalzire prin pardoseala este complet amplasata sub podea, iar absenta oricaror elemente vizibile de incalzire ofera posibilitati nelimitate de amenajare a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei, spre exemplu, unde in mod normal ar fi montat un radiator.
Calitatile incalzirii prin pardoseala sunt esentiale in aranjamentul interioarelor cu valoare istorica sau in proiectarea dotarii salilor de gimnastica, unde radiatoarele traditionale necesita constructii speciale in vederea mascarii lor sau asigurarii unor conditii de protectie a persoanelor prezente.
Incalzirea prin pardoseala asigura o senzatie placuta de caldura sub picioare, indiferent de solutia de finisare aleasa pentru pardoseala, inclusiv pnetru placarea pardoselii cu dale de piatra sau placi ceramice care in mod normal dau impresia neplacuta de rece.

3. Economie de energie
„Podeaua calda” sporeste confortul in asemenea masura incat se poate reduce temperatura aerului in incaperea incalzita cu 2oC, ceea ce inseamna de fapt o reducere a consumului de energie cu circa 12%.
Un argument important in favoarea sistemelor de incalzire prin pardoseala este temperatura scazuta de functionare a instalatiei. De obicei ea nu depaseste 45oC, prin urmare poate fi alimentata cu caldura obtinuta de la cazane de condensare cu randament ridicat, de la pompe termice sau de la panourile solare. Poate fi folosita de asemenea, cu foarte bune rezultate, si caldura reziduala, de exemplu apa incalzita in timpul proceselor de racire intalnite in numeroase tehnologii de productie.

Care sunt avantajele încălzirii în pardoseală?

Când vine vorba de avantajele și dezavantajele unui sistem de încălzire în pardoseală părerile sunt împărțite și există multe voci pro și contra.

Bineînțeles, fiecare este liber să decidă în funcție de nevoile proprii. Iată câteva dintre avantajele sistemului :

  1. creșterea confortului termic deoarece căldura se distribuie uniform pe toată suprafaţa. Gata cu podelele reci și grija pentru găsirea papucilor, atunci când te dai jos din pat. Dacă ai copii, aceștia se pot juca în voie, fără să răcească;
  2. oferă libertate deplină pentru amenajarea interioară – nu mai trebuie să ții cont de caloriferul ce nu trebuie acoperit sau blocat cu un dulap. Totuși, în cazul mobilierului, este bine să alegi piese care au picioare pentru a nu obtura încălzirea;
  3. încălzește mai întâi corpurile pe care le întâlnește, om sau mobilă, abia apoi aerul din cameră. În felul acesta, nu există curenți de convecție ca în cazul unui radiator/calorifer și nu se antrenează praful din cameră. În plus, pentru că temperatura este mai redusă nu are loc arderea prafului în zonele care emit căldură;
  4. se poate regla temperatura în mod individual în fiecare cameră;
  5. se reduce cantitate de praf şi se previne apariţia mucegaiului astfel încât cei cu alergii sau alte afecțiuni respiratorii pot respira cu ușurință, într-un mediu mai curat;
  6. economiseşti spaţiu preţios din locuinţa ta, eliminând astfel radiatoarele și caloriferele.
  7. Poate că sună surprinzător, dar poți instala încălzirea prin pardoseală și în alte locații. O puteți instala în pereți sau în tavan pentru a încălzi camerele și mai rapid. Încălzirea prin pardoseală nu ocupă spațiu suplimentar. Prin urmare, o poți integra perfect în orice interior modern.

Concluzii

Încălzirea în pardoseala pare uneori o soluție bună, mai practică și eficientă. Cu toate acestea, dacă nu te informezi dinainte, se poate dovedi o adevărată bătaie de cap. Înainte de a trece efectiv la achiziționarea unui asemenea sistem, documentează-te foarte bine, vezi ce se găsește pe piață, ia legătura cu specialiști și gândește-te dacă se pretează nevoilor tale și rezultatului pe care dorești să-l obții.

X